Wist jij dat Amazon een super technologische en handige gadget op de markt heeft gebracht? Het gaat om een virtuele assistent en ze luistert naar de naam Alexa. Amazon is nog redelijk nieuw in België en Nederland, waardoor Alexa nu alleen nog niet in het Nederlands te gebruiken is. Experts denken echter wel dat zij in de loop der tijd ook andere talen zal begrijpen en spreken. In deze blog lees je meer over wat Alexa precies is en wordt er aan je uitgelegd wat je precies met deze gadget kunt doen.

Wat is Alexa?

Zoals je in de inleiding van deze blog al kon lezen is Alexa een virtuele assistent. Alexa is ontwikkeld door Amazon en haar naam stamt af van de wereldberoemde bibliotheek in Alexandrië. Je kunt Alexa inzetten samen met de Echo en Echo Dot speakers van Amazon. Eigenlijk is Alexa vooral te vergelijken met Google Assistent of de Homekit van Apple. Het gaat er vooral om dat deze gadget jouw leven een stuk makkelijker voor je maakt. Alexa begrijpt bepaalde zinnen en woorden die je zegt, waardoor je haar allerlei opdrachten kunt geven. Deze woorden en zinnen zet Alexa automatisch om in een actie die zij erna voor je uitvoert.

Welke zaken kan Alexa voor je regelen

Alexa spreekt op dit moment al verschillende talen als Japans, Duits, Engels en Frans. Je activeert de gadget door een bepaald woord te zeggen. Alexa heeft 4 codewoorden die haar aan laten schieten, de meest voor de hand liggende is de naam van het product, Alexa. Wanneer je Alexa aanschaft, kan je de gadget helemaal naar jouw eigen smaak inrichten met de bijbehorende Amazon app. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Home Skills, zo kan Alexa slimme lampen aan en uit zetten of de verwarming voor je aanzetten. Daarnaast zijn er ook Custom Skills mogelijk, waardoor Alexa met andere gadgets kan communiceren. Zo kan zij de radio voor je aan of uit zetten en de tv harder of zachter zetten.

You may also like

Leave a reply

More in Lifestyle