Lifestyle

Zo laat je aan klanten zien dat je aandacht besteedt aan het versturen van pakketjes!

Het versturen van pakketjes kan op verschillende manieren. Het belangrijkste is echter dat het pakketje goed overkomt bij de ontvanger. Hoe de verzendverpakking eruitziet als het bij de klant aankomt is daar een onderdeel van. Dit nemen klanten mee in hun mening over het merk of bedrijf. Wanneer het pakketje slordig en beschadigd overkomt, zullen klanten niet snel weer opnieuw iets bij je bestellen. Maar hoe zorg je ervoor dat je laat zien dat het pakketje met aandacht is verstuurd? In deze blog geven we je 4 tips!

Tip 1 uiterlijk verzendverpakking

Het uiterlijk van de verzendverpakking is belangrijk. Wordt het product verstuurd in een bruine of witte verzendzak? Of juist in een verzendzak met een leuk printje? Een leuke kleur of print op de verzendverpakking straalt vrolijkheid uit. Klanten zullen dat dan ook meer waarderen! 

Tip 2 bedrukken van verzendverpakking

Je kunt verzendverpakkingen bedrukken met je eigen logo of bedrijfsnaam. Klanten zien dan direct dat het product bij jou vandaan komt. Daarnaast laat je zien aan klanten dat je wat extra’s hebt gedaan voor het versturen van het product. 

Tip 3 details van verzendverpakking

De details van de verzendverpakking zijn ook belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan of de verzendzak geopend kan worden met een perforatiestrook of dat klanten de zak open moeten scheuren. Hoe is de verzendverpakking gesloten? Is er gebruikgemaakt van een sluitsticker of een plakstrip die al op de verzendverpakking gevestigd zat? En is de verzendverpakking voorzien van een retour sluiting? Zodat klanten dezelfde verzendzak kunnen gebruiken voor het retouren van de producten, die ze toch niet willen hebben? Dit zijn allemaal details die het gebruiksgemak van de verzendverpakking wel of niet klantvriendelijk maken.

Tip 4 netjes verpakken van het pakket

De producten moeten wel fatsoenlijk in de verzendverpakking verpakt zitten. De producten kunnen natuurlijk altijd schuiven tijdens transport waardoor het niet meer netjes in de verzendzak verpakt zit. Maar in bijvoorbeeld een brievenbus- of postdoos kun je de producten netjes verpakken en de loze ruimtes bijvoorbeeld vullen met papiersnippers. Dit ziet er dan ook direct leuk uit! Je zou zelfs nog een kaartje kunnen achterlaten om het nóg persoonlijker te maken.

Kortom, genoeg manieren waarop je met meer aandacht je producten kunt verpakken. Maar waar koop je dan een verzendzak met leuke print en retour sluiting? Bij Rotimshop.nl hebben ze een breed assortiment verzendverpakkingen in mooie kleuren en printjes. Het is zelfs mogelijk om verzendverpakkingen te laten bedrukken naar geheel je eigen ontwerp! 

You may also like

Comments are closed.

More in Lifestyle