Lifestyle

3 dingen waarvoor je vloeibare kleurstoffen kunt gebruiken

3 dingen waarvoor je vloeibare kleurstoffen kunt gebruiken

Houd je van bakken? Dan heb je vast wel eens gehoord van vloeibare kleurstoffen. Met vloeibare kleurstoffen kun je prachtige baksels maken. Je kan een taart maken in dezelfde kleurtonen, maar je kan ook kiezen voor een regenboog cake. Ben je benieuwd waar je deze vloeibare kleurstoffen nog meer voor kunt gebruiken? Lees dan verder! 

Fondant 

Misschien heb je het wel eens gebruikt in een van je baksels: fondant. Fondant is een kneedbare massa die gemaakt is door glucose en suiker te koken. Fondant kan je kant en klaar kopen en vervolgens makkelijk kleuren met een vloeibare kleurstof. Fondant heeft geen specifieke smaak, maar je kunt het een smaak geven met smaakstoffen. De populairste smaakstoffen zijn koffie, citroen of chocolade.  

Taart

Een taart kan bestaan uit een laag, maar ook uit meerdere lagen. Zo kun je een taart maken met meerdere lagen in de kleuren van de regenboog. Als je de taart dan opensnijdt komen de prachtige kleuren tevoorschijn. Ook kun je een marmercake bakken met meerdere kleuren. Verdeel het beslag in vijf verschillende kommen en doe in iedere kom een andere kleurstof. Vervolgens pak je een bakblik en daar schep je een voor een het gekleurde beslag in. Als je de cake na het bakken opensnijdt komen de kleuren tevoorschijn. 

Botercrème 

Botercrème is een witkleurig mengsel van boter en suiker. Je kan het gebruiken als vulling voor een taart of als versiering op een cupcake. Met behulp van vloeibare kleurstoffen kan je deze crème alle kleuren geven die je maar wilt. Dit is een leuke traktatie voor op een themafeestje. 

Zoek jouw favoriete kleuren uit!

Heb je zin om aan de slag te gaan met vloeibare kleurstoffen? Neem dan een kijkje op de website van Bouwhuis en zoek jouw favoriete kleuren uit. Wil je meer informatie over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren! 

You may also like

Leave a reply

More in Lifestyle