Lifestyle

Het keyboard wat jij nodig hebt

Het keyboard wat jij nodig hebt

Speel piano, heb je jonge kinderen of wil je graag piano of keyboard leren spelen? In deze blog lees je alles over de verschillende keyboards die er zijn en welke het beste bij jou past. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Verschillende soorten Keyboards

Er zijn talloze verschillende soorten keyboards en merken. Als je opzoek bent naar een nieuwe keyboard moet je op een aantal dingen letten. Een daarvan is of het keyboard aanslag gevoelige toetsen heeft of niet. Als je piano speelt of graag piano wil leren spelen is het wel belangrijk dat het keyboard dit heeft. Voor kidner die gewoon een beetje muziek willen maken is dat niet van belang. Aanslag gevoelige toetsen houd eigenlijk in dat naarmate je de toets harder indrukt deze meer en langer geluid produceert. Dit heeft een echte piano ook. Als je dus wil leren piano spelen maar een piano te duur vind of geen plek hebt in je huis voor een piano kun je het beste kiezen voor een piano met aanslaggevoelige toetsen. Een ander dingetje om op te letten is het aantal toetsen op het keyboard. Er zijn keyboards met Keyboard met 49 toetsen, keyboards met 58 toetsen, keyboards met 61 toetsen en keyboards met 88 toetsen. Een keyboard met 88 toetsen is het gunstigst als je wil leren piano spelen. 

Piano voor kinderen

Muziek maken is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Het maken van muziek maakt kinderen creatiever en op school is het goed voor de sfeer in de klas. Je mag dus als ouder bets je kinderen aanmoedigen om eens muziek te gaan maken. Het leukste instrument is dan een gitaar of een keyboard. De meeste kinderen willen gelijk op knopjes drukken wanneer ze die zien. Wanneer zij een keyboard zien willen ze daar graag mee spelen. Ze vinden het dus leuk en het is gezond en goed voor de ontwikkeling. 

You may also like

Leave a reply

More in Lifestyle