Thuiswerken is tegenwoordig een bekend begrip. Daarom is het belangrijk om een fijne plek te creëren waar je in alle rust kan werken, schrijven en lezen. Met deze tips creëer jij in een paar simpele stappen jouw eigen thuiswerkplek.

Een rustige plek

Als je een eigen thuiswerkplek gaat creëren, is het belangrijk om een fijn en rustig plekje uit te zoeken in huis. Kies voor een kamer die niet vaak gebruikt wordt, zoals een rommelkamer of een al bestaande werkkamer. Als je geen aparte kamer in huis hebt is dat natuurlijk ook geen probleem. Zorg dan wel dat je tijdens het schrijven niet afgeleid kan worden. Je wilt niet afgeleid worden door de rommelige wasmand of de vieze vaat die nog gedaan moet worden. Je kunt ook een deel van de kamer afschermen met bijvoorbeeld een kamerscherm of doorschijnende vitrage. Zo heb je wat meer privacy en kun je je beter concentreren. Zorg er ook voor dat de ruimte een raam heeft, zo krijg je genoeg frisse lucht binnen door de dag heen.

Concentratie hooghouden

Ramen in je thuiskantoor zijn niet alleen prettig voor frisse lucht, maar ook voor je concentratievermogen. Door genoeg zonlicht binnen te laten, houd je je energiepeil hoog. Zorg er ook voor dat je de juiste raamdecoratie in je thuiskantoor ophangt. Shutters of houten jaloezieën op maat zijn dan een goede keuze voor een thuiswerkplek. Je kan deze raamdecoratie continu aanpassen voor de gewenste mate van lichtinval en privacy. Zit jouw werkruimte aan de straatkant? Dan is het prettig als niet iedereen naar binnen kan kijken. Het is dus belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende raambekleding. Geef je juist voorkeur aan een sfeervolle oplossing met voldoende licht in je ruimte dan is vitrage geschikt. De vitrage van Veneta.com is een sfeervolle oplossing, wanneer je net even wat meer privacy wenst, maar ook de ruimte wil vullen met voldoende lichtinval.

Alles bij de hand

In je eigen thuiskantoor wil je natuurlijk al je spullen bij de hand hebben. Van je computer tot je favoriete koffiemok. Zorg er ook voor dat je een fijne tafel en een comfortabele stoel neerzet. Zo kan je de dag goed volhouden wanneer je de hele dag aan het werk bent. Als je veel spullen nodig hebt om te werken, is het verstandig om voor genoeg opbergruimte te zorgen. Zet bijvoorbeeld een kast neer waarin je de printer neer kan zetten, je mappen en documenten in kwijt kan en waar je nog wat gezelligheid aan kan toevoegen. Tip: verplaats het koffieapparaat ook naar je eigen kantoor, zo houd je de dag beter vol!

You may also like

Leave a reply

More in Lifestyle