Je bent van plan om binnenkort een boek te gaan schrijven. Alleen je hebt nog nooit in je leven een boek geschreven. Het is natuurlijk super spannend om je eerste boek te gaan schrijven. Gelukkig hebben wij een paar tips boek schrijven voor je verzameld. Je kan deze tips gebruiken als je zelf een boek gaat schrijven.

Tip 1: Plan een vast schrijf moment

De enige manier om een boek te schrijven is door te beginnen met schrijven. Wij adviseren om elke dag een vast moment in de week te pakken. Dit kan één uur per week zijn of langer afhankelijk van je agenda. Op dit moment ga je gewoon dingen op papier zetten. Gaat het lekker? Dan kan je nog wat langer doorgaan. Dit doe je net zolang tot je boek af is.

Tip 2: Zet in grove lijnen je verhaallijn op papier

Voor je begint met een verhaal schrijven is het belangrijk om een rode lijn te schrijven. Je schrijft een soort van werkwijze op papier. De rode lijn ga je volgen tijdens het schrijven van je verhaal. Zo weet je zelf waar je verhaal naartoe gaat. Uiteraard hoeft je rode lijn niet vast te staan. Je kan tijdens het schrijven aanpassingen doen. 

Tip 3: Check feiten in je verhaal

Het is belangrijk dat ondanks dat je verhaal fictie is je feiten wel kloppen. Als je geen verstand hebt van een bepaalde wereld, dan doe je hiernaar onderzoek. De beste schrijvers doen allemaal onderzoek om hun feiten te laten kloppen. 

Tip 4: Schrijf een grove versie van je boek

Je gaat nu een grove versie van je boek schrijven. Je schrijft eigenlijk een soort kladversie. Nadat je kladversie af is ga je het boek van A tot Z doorlezen. Je past hoofdstukken af en sommige hoofdstukken schrap je. Pas als het boek helemaal perfect is stuur je het manuscript op naar een uitgever. Nu is het afwachten of je boek goed genoeg is om gepubliceerd te worden.  

You may also like

Leave a reply

More in Lifestyle