Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Reageren

Reageren en commentaar geven op dit literair werk? Favoriet maken of alle commentaren, reacties en wijzigingen automatisch volgen?

Log dan in.
Zien welk commentaar al gegeven is? Klik dan op 'Toon commentaarvlaggen'

Toon commentaarvlaggen

Zestig

Kort verhaal
profielfoto
06 feb 2011
6 reacties
1014 keer gelezen
0
Copyrightkeuze:
Volledig copyright

Werk is leesbaar voor:
leden
De auteur heeft er voor gekozen om het werk niet aan iedereen te tonen.

Reacties

14-02-2011 17:18
ik ben het wel met je eens Helen, het leren bijschaven is misschien nog wel belangrijker dan het oefenen op een eerste aanvaardbare versie schrijven. Maar de 26 eerste versies van dit jaar dienen meer doelen dan alleen eerste versies zijn.

Neemt niet weg dat ik de uitdaging graag oppak, het zal alleen wat langer duren voor de nieuwe versie verschijnt.
12-02-2011 16:05
Ik wil je graag uitdagen om een nieuwe versie van dit verhaal te maken, want ik ben het erg eens met de eerder reageerders. Je kunt toch een volgende versie ook zien als een nieuw verhaal? Ik denk dat je met herschrijven verder komt dan met 26 eerste versies en dat je dan toch trouw kunt blijven aan je voornemen om elke twee weken iets nieuws te plaatsen.
10-02-2011 14:12
Dag pjvermeij,
Er zit een zekere tegenstelling in dit verhaal. Inhoudelijk is het rustig (en ja, ik ben het met Mechteld eens dat dit verhaal meer drama focus kan gebruiken), maar er zitten zoveel losse eindjes in, dat ik het gevoel krijg dat je teveel erin probeert te proppen. Dat leest onrustig, vind ik.

Dit verhaal leent zich uitstekend voor een veel langere versie, waarbij je de genoemde thema's wat rustiger uitwerkt en de gebeurtenissen binnen een kader plaatst, want ik mis een kader en samenhang binnen het geheel. Het verhaal roept vragen op bij de lezer. Vragen die jij waarschijnlijk heel goed kunt beantwoorden, maar waar de lezer mee blijft zitten. Dus de lezer meer bij de hand nemen en laten voelen, proeven ruiken wat jij in het hoofd hebt bij het schrijven van het verhaal (waarmee ik overigens niet bedoel dat je alles moet invullen voor de lezer. De lezer mag zelf ook wel ergens over nadenken)

Tenslotte vind ik dat je een mooie sfeertekening hebt gemaakt en dat je prachtige fragmenten schrijft met veel interessante details.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Hartelijke groet,
Nonnie
10-02-2011 08:45
@ Danja

Haha, je bent niet de enige die iets miste aan dit verhaal, maar dat ik je naar Mexico heb weten te voeren was wel deel van de intentie, dus dat deel is alvast gelukt.
Dank voor je reactie(s - zag ik bij m'n andere teksten)

@ Mechteld
En jij ook bedankt. De algemene tendens is dat aan dit verhaal iets ontbreekt. Ik weet wel hoe dat komt (de insteek was niet meer dan biografie Mario + stukjes en beetjes van Mexico), maar wist tot je reactie toch nog niet zo goed de vinger erop te leggen waar dan te beginnen met aanpassen. Je vragen en opmerkingen zetten me op allerlei sporen. Als ik in het strakke regime van een verhaal per twee weken tijd vind om een nieuwe versie te maken dan doe ik dat, anders weet ik nu al wat ik volgend jaar ga doen :)

tot de volgende

Peter-Jan
09-02-2011 22:44
Een levensbeschrijving van een personage dat op zich een hoop mogelijkheden voor een boeiend verhaal biedt, maar in deze vorm blijft het verhaal nogal vlak.
Wat wil je precies vertellen, waar gaat het je om? Probeer dat te gebruiken als een spil om het verhaal rond op te bouwen. Is het daarvoor nodig om de hele levensgeschiedenis uit de doeken te doen, of zou je het ook met een paar goedgekozen scènes af kunnen?
Er ontbreekt een zeker drama. Don Mario lijkt intens tevreden met zijn zelfgekozen rustige leventje aan het strand na een roerig bestaan in de schijnwerpers. Hij lijkt er geen diepere zielenroerselen op na te houden, geen innerlijke conflicten te hebben. Prettig voor hem, maar voor de lezer wel saai. Kun je Don Mario meer dynamiek meegeven?
Er spreekt veel fantasie uit deze opzet. Ik zou het erg leuk vinden om een volgende versie te lezen met meer focus.

08-02-2011 09:53
Mooi verhaal. Maar ik heb het gevoel dat er iets mist. Dat het nog niet is afgelopen. Of een onverwachte wending. Ik zat wel meteen in het warme Mexico. Altijd fijn even zo'n imaginair uitstapje naar de zon.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via