Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Reageren

Reageren en commentaar geven op dit literair werk? Favoriet maken of alle commentaren, reacties en wijzigingen automatisch volgen?

Log dan in.
Zien welk commentaar al gegeven is? Klik dan op 'Toon commentaarvlaggen'

Toon commentaarvlaggen

Wiekslagen

Kort verhaal
profielfoto
29 jan 2018
11 reacties
232 keer gelezen
0
Copyrightkeuze:
Volledig copyright

Werk is leesbaar voor:
leden
De auteur heeft er voor gekozen om het werk niet aan iedereen te tonen.

Reacties

12-02-2018 09:52
Beste Jan P,
Bedankt voor je antwoord!
11-02-2018 21:04
E.J.A.,

Om je vraag te beantwoorden: Ja, schrap Don Quichot en laat de molens op zichzelf staan. (het was een teken opdracht, of zoiets, dat is genoeg)

Groet,
10-02-2018 10:02
Door Femmy begin uitgebreid. Beste luciavdbrink, Jan P meijers, Femmy ten Cate, wat vinden jullie ervan: is de associatie niet te ver doorgevoerd? Andere feedback is natuurlijk ook welkom.

Groet,
Erik
07-02-2018 19:53
Beste Femmy, in mijn verhaal staat niets te lezen over een schoolreisje... Jouw reactie zet mij wel aan het denken: heeft mij zelfs geïnspireerd! Daarover later meer.

Groet
06-02-2018 13:55
Je neemt me mee in het verhaal, zozeer dat ik eigenlijk niet tevreden ben, omdat ik niet weet wat er gebeurd is tijdens het schoolreisje. Of zie ik het fout en zet ik mezelf op het foute been? Eén vlaggetje gezet.
05-02-2018 20:13
Jan, heel fijn! Wederom overtuigende Vlaggen. Veel dank.
05-02-2018 15:44
E.J.A.,
Ja, goede herschrijf. Toch nog een klein rondje vlaggetjes gedaan. ;)

('Ladders van schuim, de geschiedenis van een eerste liefde', verschijnt tegen het eind vh voorjaar. Dank voor je belangstelling.)

Groet,
04-02-2018 16:48
Beste Jan,
Ik hou van deze strengheid en zet graag deze vruchtbare "samenwerking" elders voort. Doormiddel van jouw vlaggen en nogmaals mijn herlezing heb ik de formuleringen aangepast en de tekst laten spreken zoals een kind. Ik denk dat het taalgebruik nu consequent is, maar zie je nog iets wat beter kan, hoor ik dat graag. Ben je druk doende met je tweede boek (In Ladders van Schuim)?
Hartelijk dank.

Groet,
Erik
03-02-2018 23:26
E.J.A.,

Mooi gegeven voor een verhaal - en het gebruik vd koebel is sterk. De uitvoering is verre van consequent. Maak idd een keus voor het kind, zoals je al aangeeft. Ik heb heel streng vlaggetjes gezet ;)

Groet,
03-02-2018 10:00
Beste Lucia,

Je raakt een mankement aan in mijn tekst. Ik was verzonken in een perspectief dat te nauw aansloot bij mijn eigen persoon, vandaar dat het kind niet uit alle zinnen spreekt. Ik hou van het directe van de tegenwoordige tijd: het geeft een tekst dynamiek en noodzakelijkheid. Ik denk dat ik de zinnen ga vereenvoudigen, zodat ze passen bij het kind. Tegelijkertijd zal ik de tekst ook, als proef, in de verleden tijd zetten. Zulk soort feedback zal ik zeker gaan missen. Mijn dank.

Groet,
Erik
03-02-2018 08:33
Hoi E.J.A.,

Ik vind je laatste alinea erg sterk. Het beeld van alle 'molenwiekende' kinderen werkt erg goed.

Je hebt wel een lastig perspectief gekozen. Doordat je schrijft vanuit de ik-persoon in o.t.t. kan je dus alleen vanuit het kinderhoofd redeneren. Ik denk dat v.t.t. beter zou zijn, dan kun je vanuit een volwassenen perspectief terugblikken op dit kinderleed en kun je ook volwassen dingen zeggen. Nu zegt je ik-persoon van ?? leeftijd dingen als: 'Op de gang wapperen kindertekeningen van strandvakanties die voorbij zijn.' dat zou een kind zelf nooit denken. Je kunt natuurlijk ook naar een alwetende verteller gaan, maar dan moet je je ik-constructie slopen.

Succes!

Groetjes,
Lucia

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via