Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Reageren

Reageren en commentaar geven op dit literair werk? Favoriet maken of alle commentaren, reacties en wijzigingen automatisch volgen?

Log dan in.
Zien welk commentaar al gegeven is? Klik dan op 'Toon commentaarvlaggen'

Toon commentaarvlaggen

Voor het schot

Kort verhaal
profielfoto
14 nov 2017
3 reacties
344 keer gelezen
3
Copyrightkeuze:
Volledig copyright

Werk is leesbaar voor:
iedereen

Voor het schot

De vrouwen die ik op het hoogtepunt van mijn roem wist te verleiden zijn nu hoogbejaard of allang overleden. Ik houd ervan om op het internet te speuren naar afbeeldingen uit de tijd dat ze met mij het bed deelden, effectief van de buitenwereld afgeschermd door de beveiligers. Over het algemeen vind ik zwart-wit afbeeldingen van ze terug, soms ingekleurde foto’s, maar zelden een weergave in de natuurlijke kleuren zoals ik ze me herinner. Ik ruik de geur van 4711.
Als ik in de spiegel kijk zie ik het hoofd waaraan ik gewend ben geraakt.
Om mijn tijd te doden surf ik vaak op het internet. Ik moet lachen om de Russische inmenging waarover de laatste tijd steeds vaker berichten via de media opduiken. Alsof het nieuws betreft.
Vladimir Demichov, de man die een hondenkop op het lijf van een andere hond transplanteerde, leidde een briljante wetenschapper op waarmee ik in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw nauw optrok. Ik trok op met hem, Aleksandr Aleksandrovitsj Ivanov en met Mitch Anderson, een neurofysioloog die zich via de marine verder bekwaamd had in de werking en mogelijkheden van de computer. Apparaten groter dan een forse huiskamer en met een kleiner potentieel dan het doosje dat ik hier voor me heb staan.
Iedere dag sluit ik het kabeltje aan om 12.30 uur precies, het tijdstip waarop mijn nieuwe leven moest beginnen. In de loop der jaren zijn de kabeltjes steeds verfijnder geworden, net als de aangesloten elektronica. Het is het wisselgeld voor mijn leven, mijn eeuwige toekomst. Een riante woning, zwembad, fitnessruimte, een huis dat aan al mijn wensen tegemoetkomt en op zijn tijd gezelschap dat zorgvuldig geselecteerd is en naast de wetenschappelijke toets ook werkelijk aan mijn persoonlijke smaak tegemoetkomt.
Natuurlijk koos ik niet voor cryonisme, het snel bevriezen van vitaal weefsel. Aleksandr en Mitch hadden me ervoor gewaarschuwd.
‘Doe het niet. De hersenen, daar draait het om, die moeten tot het laatst intact blijven. Dat is nooit te garanderen. Invriezen is de oplossing niet.’
Zij brachten me aan de kabel, die ik vlak onder mijn sleutelbeen aansluit. Aan wat ze een toekomstbestendige incrementele cerebrale replica noemden. De eerste keer duurde het bijna twee dagen, die ik merendeels slapend doorbracht, daarna duurde het hooguit twee uur, als ik daar tenminste de tijd voor had. De vrachtwagens die in het volgkonvooi niet opvielen, krompen uiteindelijk tot het doosje dat nu voor me staat.
Mitch had de perfecte belichaming gevonden. Twintig jaar jonger dan ik ben. Hij werd op een geheime locatie vastgehouden en in opperste conditie gebracht. Alles in het diepste geheim, in een tijd dat een geheim nog geheim gehouden kon worden. Ook nu zal het geheim blijven. Te veel mensen hebben er belang bij.
‘Weet je John, mogelijk geven we het experiment wel een eigen zetje,’ zei hij eind oktober –vlak voor mijn overstap- tegen me en Aleksandr lachte luidkeels om deze opmerking. Ik lachte wat ongemakkelijk met hem mee.
De balzaal van het Rice Hotel in Houston staat me nog goed voor ogen. De reis in het vliegtuig en Jacky en de magie van seks op grote hoogte. De laatste incrementele replica die ik maakte van mijn hersenen in mijn vorige belichaming, vlak na de landing. Aleksandr en Mitch, die me lachend aankeken. De huivering die door mijn lichaam schoot. Die ochtend van 22 november 1963, Dallas, Texas. Ik ben inmiddels meer dan honderd jaar oud, mijn lichaam is voorbij de tachtig. Mitch en Aleksandr zijn dood en niet opnieuw belichaamd. Ik heb me allang bij dit leven neergelegd en weet dat ik het nooit zelf zal kunnen beëindigen.
Binnenkort zal ik nogmaals overstappen.
Ik ben benieuwd tegen welk hoofd ik dan aan zal kijken.

Reacties

27-12-2017 22:46
Dank Femmy en W.J. Het is vooral een 'spelerij' rondom de -tijdens het schrijven van het verhaal- naderende herdenking van de moord op Kennedy + de openbaring van de documenten daaromtrent én hoe die moord wellicht toch anders is verlopen.
27-12-2017 22:37
Fantasierijk verhaal met wat veel opnoemen van feiten. Ik mis een beetje de reden waarom de hoofdpersoon dit opschrijft. (of ik lees er over heen)
01-12-2017 10:32
Goed verhaal, origineel en mooie details (o.a.4711). Ik heb het met plezier en interesse (boeiend onderwerp!) gelezen.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via