Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Reageren

Reageren en commentaar geven op dit literair werk? Favoriet maken of alle commentaren, reacties en wijzigingen automatisch volgen?

Log dan in.
Zien welk commentaar al gegeven is? Klik dan op 'Toon commentaarvlaggen'

Toon commentaarvlaggen

Miserabel sprookje 20- Expressiviteit

Kort verhaal
profielfoto
01 jan 2016
7 reacties
578 keer gelezen
3
Copyrightkeuze:
Volledig copyright

Werk is leesbaar voor:
iedereen

Gudrun, de kanarie die bij het gezin Miff Opdoffer vrij in de huiskamer mag rondvliegen, studeert op dit moment op een liederencyclus, gebaseerd op het abstract- expressionistische werk van Willem de Kooning. Zowel componist en parkiet Bix Teschemacher als Gudrun verklaren frank en vrij dat zij de repetities al een hele kluif vinden. Er klinken veel associatieve verbanden, iets dat ze menen te kunnen herleiden tot elementen uit de jazz en moderne klassieke muziek. Een ding is zeker, in elk van de liederen worden de regels van harmonie en tonaliteit met voeten getreden. De toehoorder wil wel eens struikelen, wanneer zijn of haar kijkrichting zich plotsklaps wendt, meent Bix. Blikverruimend, vindt ook Gudrun. Toch bieden deze Liederen van de Kooning een heldere kijk op hedendaagse. Vandaar dat zowel Gudrun als Bix aansluiting hebben gezocht met eigenzinnige musici die ieder voor zich al enige tijd naam maken in de improvisatiemuziek. Dankzij vele optredens is de groep samengesmolten tot een orgastisch en organisch geheel met een sterk repertoire. De grote rijkdomid aan klankkleuren en ritmes bepaalt de aantrekkelijkheid en de kracht van dit elastisch ensemble. 'Zoals altijd; wat veel eist, geeft op den duur ook veel terug,' vindt Gudrun en laat een reeks parelende trillers paarsgewijs aan haar snavel ontsnappen. Voorlopig kan Bix moeilijk volgen, volgens kritische toehoorders.

Reacties

05-01-2016 07:31
Beste Espunt,

Twinkelerende kronkels, daart kan ik me wel in vinden.

Bedankt voor je commentaatvlaggen. Ze zijn ter harte genomen.


Met vriendelijek groet,

Chris
04-01-2016 23:39
Krinkelende kronkels.
Paar vlaggetjes.
02-01-2016 07:33
Beste Gerard

En Han Reiziger verbaasd, dat mag uitzonderlijk heten.

Los daarvan blijven de Misrabele sprookjes voorlopig dagelijks verschijnen op:
http://www.cpvincentius.nl

Maak er een mooi weekeinde van!

Chris

01-01-2016 22:09
Van Willem ben ik ook niet helemaal zeker, maar tijdens een uitzending van Han Reiziger werd bedoeld bandje gedraaid en Han was uiterst verbaasd.
01-01-2016 22:05
Beste Gerard,

Sinds ik Willem in 1968 in venlo te keer heb horen gaan, heb ik me niet nadrukkelijk in zijn artistieke wherebouts verdiept.

Maar ik sluit het zeker niet uit.

Met vriendelijke groet,

Chris
01-01-2016 21:58
Was het niet Willem Breuker die oppnames van een gillende papegaai voor het inzingen van jenny Lind wilde laten doorgaan?
01-01-2016 19:42
Ik wens al de deelnemers aan Literair Werk van harte een vruchtbaar, succesvol en expressief 2016!

Chris
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via