Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Reageren

Reageren en commentaar geven op dit literair werk? Favoriet maken of alle commentaren, reacties en wijzigingen automatisch volgen?

Log dan in.
Zien welk commentaar al gegeven is? Klik dan op 'Toon commentaarvlaggen'

Toon commentaarvlaggen

Hoe bereid je een topkok?

Kort verhaal
profielfoto
27 mei 2016
18 reacties
477 keer gelezen
0
Copyrightkeuze:
Volledig copyright

Werk is leesbaar voor:
iedereen

 

 

 

 

Omsingel, indien u met meerderen bent het restaurant, indien alleen, werkt u vanuit een hinderlaag. Wacht totdat de topkok de keuken heeft verlaten. Overtuig u ervan dat hij alleen is. Leg rustig aan, neem de tijd want het is de moeite waard. Eén schot moet voldoende zijn. Thuis gekomen laat u het lijk leegbloeden in de badkuip. Verwijder het hoofd. Ontweid via de anus (vergeet niet uw handschoenen) zorg voor een goede verbinding tussen anus en luchtpijp. Leg het lichaam op een rooster boven een gloeiend houtskoolbed en grill dit à la gaucho gedurende twaalf uur.

 

Te serveren met een goede wijn en een walnotencocktail!

Reacties

04-06-2016 17:55
Dan zien wij elkaar dan weer, succes!
04-06-2016 17:17
Uiteraard, zelf kom ik pas na een half jaar, binnenkort weer met nieuw werk hier. :-)
04-06-2016 10:46
Rob, dank je voor je reactie. Binnenkort wordt het verhaal verder uitgewerkt. Wat betreft je vlaggetjes, gun me even de tijd!
03-06-2016 23:29
Ook hier mis ik het verhaal, waarom moet je een topkok bereiden, waarom is hij top? Waarom is het de moeite waard? Leuk experiment, maar nog geen verhaal. Wat vlaggetjes met een paar kleine dingen.
29-05-2016 10:32
E.J.A., dat heb ik ook overwogen, om het in ieder geval naar een iets langer verhaal om te zetten.
29-05-2016 10:10
Een mooi alternatief om ook eens de topkok zelf als maaltijd te bereiden en op te dienen. Het zou een hoofdstuk kunnen zijn in een boek over een kannibalistische massamoordenaar met culinaire intenties.
28-05-2016 18:11
Zo had ik het nog niet bekeken, overigens een goede suggestie.
28-05-2016 16:07
Overigens was mijn suggestie om 'werkt u' te vervangen door 'werk dan'. Dus: 'indien alleen werk dan'.
Maar nogmaals, een komma is ook een prima oplossing.
28-05-2016 15:18
Nee hoor. Je komma loste het ook goed op. Soms is het 'maar' een leesteken dat helderheid brengt.
Ik reageerde in mijn vorige reactie met een (te) flauwe woordgrap.
28-05-2016 14:14
Espunt, dank je voor je reactie. Al zal het de topkok worst wezen.
28-05-2016 14:14
Hadek, als ik je punt goed begrijpt ligt het niet aan de komma, wat het vlaggetje dat je plaatste het volgende: je wilde werkt u vervangen door werk u, dat is alleen mogelijk indien ik u door je vervang.


Dan ga je in een hinderlaag liggen of, dan gaat u in een hinderlaag liggen!
28-05-2016 14:03
Een variant op 'in het harnas sterven'.
28-05-2016 11:42
Ja, van die komma maak ik zeker geen punt. ;-)
28-05-2016 11:33
Dank je , Hadeke. Een komma na alleen zal het verduidelijken.
28-05-2016 09:51
Mooi opgediend verhaal. Een goed verhaal heeft niet veel woorden nodig.
Ik kende het werkwoord ontweien niet, nu dus wel.
Qua lay-out mag er voor het leesgemak van mij nog wel ergens op de enterknop gedrukt worden.
Eén vlaggetje geplaatst.
28-05-2016 07:21
Ach, de culinaire wereld komt er wel bovenop.
27-05-2016 22:06
Dank je voor je reactie, Helen.
27-05-2016 21:00
Het verhaal biedt wat de titel belooft - gelukkig heb ik al gegeten - en gelukkig maakt de smakelijke slotzin veel goed. Een gruwelijke slow cooking maaltijd in een zeer kort verhaal, ik vind het een geslaagde combinatie.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via