Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Reageren

Gebruik onderstaande knoppen voor de redactiefuncties.

'Reageer' is voor algemene reactie op het werk.

Klik met de muis op een woord in de laatste versie van de tekst om commentaar over dat deel van de tekst toe te voegen.

Alle commentaarvlaggen kunnen getoond en verborgen worden.

Reageer
Toon commentaarvlaggen

Het beeld

Kort verhaal
profielfoto
05 mrt 2017
8 reacties
523 keer gelezen
0
Copyrightkeuze:
Volledig copyright

Werk is leesbaar voor:
leden
De auteur heeft er voor gekozen om het werk niet aan iedereen te tonen.

Reacties

02-09-2017 20:58
Beste W.F.,
Door het verstrijken van de tijd is dit verhaal verder van mij af komen te staan, al heb ik het al eens eerder opgepakt en herschreven. Het begint steeds meer als definitief aan te voelen, al realiseer mij dat het nog niet af is. Met jouw reactie bevestig jij dit gevoel. Punt 2 van jouw opmerking kan ik waarschijnlijk oplossen door het verhaal uit te werken. Ik kan bijvoorbeeld de hoofdpersoon en zijn werksituatie uitdiepen. Over punt 1 moet ik nadenken, want daar heb ik geen oplossing voor. Er is reden genoeg om het verhaal weer op te pakken. Bedankt voor je kundige reactie die mij aanzet tot beweging.
02-09-2017 08:45
Het verhaal pakt me. Alleen heb ik een twijfel bij de beelden van de politieagenten en zijn zelfdoding. Zij lijken was te ver uit elkaar opgeschreven en natuurlijk omgekeerd. Of ze niet bij elkaar kunnen horen.
Overigens lukt het mij niet de grenzeloze ambitie voor zijn werk te combineren met een ziekmelding direct aan de baas.
De vorm van het verhaal spreekt me erg aan.
08-03-2017 18:36
Beste Espunt, mijn hartklop dreunt bijna door dit verhaal, zo van belang voelde het aan. Het compliment is me dan ook meer dan welkom. De carrière van de vader, zoals ook in het verhaal is aangegeven, is vooral een vluchtweg. Ik ga er nog over nadenken of het uitdiepen hiervan nodig is, of het verhaal hierdoor nog aan kracht kan winnen.
07-03-2017 23:17
Goed verhaal. Aangrijpend.
Vader heeft zijn gezin opgeofferd voor zijn carriere. Dat aspect komt wat minder tot uiting. Er is alleen een hufterige baas. Waarom was die carriere zo belangrijk?
07-03-2017 19:47
Beste Georges, jouw reactie is interessant en geeft te denken, maar van scenario's schrijven heb ik geen verstand, al ben ik wel een filmliefhebber (van de "kwaliteitsfilm"). Ik denk dat het scenario de blauwdruk is van een film en het lijkt mij qua observatie precisiewerk, veel verder gaat mijn kennis niet. Verdieping hieromtrent is nodig. En dan nog: een scenario blijft altijd "hinkelen" als er geen film van wordt gemaakt, want wat is een scenario waard zonder film? Een verhaal moet op zichzelf kunnen staan (misschien een scenario van kwaliteit ook), dat gaat bij een scenario moeilijk. Nog een vraag: waarom lijkt juist dit verhaal op een scenario? Verder erg bedankt voor de vlaggen: als ik tijd heb ga ik ze verwerken.
Groet,
Erik
06-03-2017 23:16
Er schuilt een scenarioschrijver in jou. Enkele suggesties bij de vlaggetjes. Groet.
06-03-2017 20:16
Goerges, bedankt dat je me hebt gewezen op een aantal domme fouten.
06-03-2017 00:16
Dat moet ik eens rustig lezen. Nu is het te laat daarvoor. Alvast een paar vlagjes.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via