Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Reageren

Reageren en commentaar geven op dit literair werk? Favoriet maken of alle commentaren, reacties en wijzigingen automatisch volgen?

Log dan in.
Zien welk commentaar al gegeven is? Klik dan op 'Toon commentaarvlaggen'

Toon commentaarvlaggen

Ergens in dit huis

Kort verhaal
profielfoto
05 jan 2015
4 reacties
714 keer gelezen
0
Copyrightkeuze:
Volledig copyright

Werk is leesbaar voor:
iedereen

Ergens in huis moet nog een doos met waxinelichtjes staan en in een keukenla een verzameling wegwerpaanstekers liggen met keyhole lights naast een halfleeg doosje lucifers. Dat uitgerekend vannacht met nieuwe maan het licht moet uitvallen! Vanwege een volle blaas moet ik uit bed, op de tast druk ik het knopje van het nachtpitje in. Zou het lampje stuk zijn? Ook in de badkamer geen licht! Nadat ik heb geplast ga ik niet terug in bed maar ga ik naar beneden om in de meterkast te kijken of de zekeringen nog wel intact zijn.

De aanstekers met keyhole lights liggen gelukkig voor het grijpen, tot mijn verbazing doet het er niet één! Ik slaak een zucht en pak het doosje lucifers dat enigszins vochtig aanvoelt, ook dat kan ik dus vergeten. Tot zonsopkomst geen licht. Ik trek alvast de gordijnen open zodat het licht van de straatlantaarn die voor mijn huis staat de woonkamer een minder verduisterd aanzien kan geven. Helaas, waarschijnlijk zit het hele blok of mogelijk zelfs de hele wijk zonder stroom, misschien zelfs de hele stad of de provincie.

Geen stroom, geen internet, geen mobiele of vaste telefonie, geen radio en geen televisie. Ik denk aan mijn vrouw die in het ziekenhuis ligt om een onschuldige ingreep te ondergaan, zouden de noodaggregaten op tijd zijn aangesprongen of moeten die elektrisch worden getriggerd zoals onlangs is gebleken. Lopen nu de verplegers en verpleegsters met een knijpkat door de gangen?

Compleet verstoken van informatie besluit ik zodra het licht is geworden naar het winkelcentrum te gaan. Veel mensen voor gesloten deuren. Een ploeg gemeentewerkers is bezig muurkranten, alle met de hand geschreven in vette viltstiftletters, tegen puien en gevels te plakken. Ergens rijdt een luidsprekerwagen van de rampenbestrijdingsdienst door de straten van een schotelwijk. In een taal die ik niet versta wordt een boodschap eindeloos herhaald.

Weer thuisgekomen controleer ik mijn voorraden in een langzaam ontdooiende vrieskist. De waxinelichtjes blijven onvindbaar. Gas- en waterdruk zijn ook uitgevallen. Dan maar geen koffie of thee. Ik open een blikje lauw geworden fris en lees verder in een boek van Stephen King dat ik enkele dagen geleden in een kringloopwinkel vond.

Reacties

08-01-2015 17:29
Nyceway,

dank je voor je waardering en de vlaggetjes volkomen terecht geplaatst. Drukt me weer eens met de neus op de feiten dat de aandacht bij het schrijven nooit mag verslappen.

Vooral het verschil tussen moest en moet heeft me even beziggehouden. Bij het schrijven van het vervolgen van mijn lectuur had ik een vaag vermoeden dat er iets niet klopte. Ik meen zelfs nog gecontroleerd te hebben of het inderdaad correct was maar vond niets dat op het tegendeel wees.
08-01-2015 17:06
Goed verhaal. Ik heb een paar vlaggetjes geplaatst.
05-01-2015 21:41
Dank je Hadeke.
05-01-2015 21:02
Een waarlijk stukje King zonder spanning. ;-) Met plezier gelezen.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via