Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Reageren

Reageren en commentaar geven op dit literair werk? Favoriet maken of alle commentaren, reacties en wijzigingen automatisch volgen?

Log dan in.
Zien welk commentaar al gegeven is? Klik dan op 'Toon commentaarvlaggen'

Toon commentaarvlaggen

Is er een mogelijkheid om literairwerk te behouden?

Kort verhaal
profielfoto
21 jan 2018
12 reacties
260 keer gelezen
0
Copyrightkeuze:
Volledig copyright

Werk is leesbaar voor:
iedereen

 

Ik ben een geboren tobber, twijfel over van alles. Behalve over het nut van dit prachtige platvorm, wat veelal, toegegeven, te rustig is.

Ik respecteer natuurlijk de keuze van de redactie, maar vraag mij af of er geen tussenweg mogelijk is, want met dit besluit gaat er een bron van kennis en interactie verloren. Waar is dat elders op het net te vinden? Beste redactie, lezers en schrijvers, zegt u het maar. Dit platvorm biedt de mogelijkheid om heel precies feedback op een stuk te geven. Ik heb veel geleerd van de feedback van schrijvers op literairwerk en leer nog steeds.  Het geeft mij aanmoediging om vooral maar te blijven schrijven, omdat ik daar, van alles wat ik doe, het minst slecht in ben (al is deze zin wat onbeholpen geformuleerd). Het voortbestaan of het stoppen van deze site gaat mij dus aan het hart, wat ik niet zomaar voorbij kan laten gaan, zonder er bezwaar tegen te maken. Ook dit is natuurlijk tegen beter weten in, uit naïviteit: zonder te weten hoe (zwaar) het is om een site te beheren. Ik weet ook al niet wat het kost. Bij voorbaat excuus voor mijn onwetendheid. Maar hier komen een paar gedachtes die ik kreeg toen ik vannacht naar het plafond zat te staren. Kan de site niet toch draaiende worden gehouden met een minimale inzet van een redactielid? De site is momenteel goed zoals die is, niet verouderd, nog steeds een sterk concept. Hoeveel kost het om de site in de lucht te houden? Zijn er lezers, schrijvers die een bijdrage willen leveren? Zo ja, kunnen de kosten gedeeld worden. Ik wil in ieder geval delen in de kosten. Ik ben een gebruiker van site die nog nimmer een bijdrage heeft geleverd aan het voortbestaan van de site, behalve dat ik soms teksten of reacties heb geplaatst, dus vind ik het nu geen probleem om een bijdrage te leveren. Echter alleen als andere (al zijn het maar een aantal) schrijvers of lezers er ook zo over denken. Onder het mom van: wat voor belang wordt er gehecht aan Literairwerk? Dit alles natuurlijk zonder dwang, geheel vrijblijvend, ook niet met het mes op de keel of zo. Ik wil deze bescheiden oproep niet laten klinken als een soort emotionele chantage. Toch nogmaals: wat zonde als dit ophoudt te bestaan. Dit zijn gewoon een paar ideeën van een tobber, die u uitnodigt om hieronder met mij mee te tobben. Ik vraag de redactie om hierover nog eens na te denken.

 

Ik dank u alvast, en vooral de schrijver en redactie die de site tot iets bijzonders hebben gemaakt.

 

Groet,

Erik                                

Reacties

28-01-2018 23:44
Allen,
Ik heb de nood die speelt kennelijk ook helemaal gemist.
Maar ik ga van harte mee met de suggestie van Femmy,
18/2 op de agenda..
gr
Jan B
27-01-2018 10:38
Lucia, als literairwerk ermee stopt, ga ik misschien een poging wagen bij www.schrijvenonline.org. Eerst aanmelden. Onder het kopje community vind je de link "proeflezen", daar kan je een tekst plaatsen, waarop gereageerd kan worden. Het is niet zo goed als literairwerk, maar het lijkt mij te voldoen. Jan P. reageert er ook.
Groet,
Erik
P.s.
Dit kan een B-keuze zijn voor "de thuisloze" schrijver.
27-01-2018 09:42
Ik ga LW echt verschrikkelijk missen. De kwaliteit ligt hoog, de mensen zijn geïnteresseerd...

Moeten we nu zelf een clubje beginnen? Een forum misschien?

Hartelijke groet,
Lucia
26-01-2018 19:40
Maartje, het is inderdaad geen vergelijking, maar Jan gaf nog een andere suggestie. Je weet dat ik feedback altijd kan waarderen, dus je bent van harte welkom. Toestemming voor het geven van feedback lijkt mij onnodig, maar is zeker sympathiek. Ik ga even op die andere site naar je kijken.
25-01-2018 08:19
Even een kleine opmerking tussendoor: die andere site (als jullie het over die ene hebben waar ik jullie ook heb gespot) is geen vergelijking met dit. Hier heb ik echt veel geleerd en goede feedback gekregen in tegenstelling tot daar waar de winnaars van de wedstrijden in de eerste zinnen al vreselijke taal en spelfouten maken. Misschien kunnen jullie LW achter je profielnaam zetten, dan weet je van elkaar dat je even goed harde feedback mag geven
24-01-2018 19:30
Femmy, jammer dat je deze site pas sinds kort hebt ontdekt. Ik vind het fijn om te horen dat je de site wilt steunen, al heeft het helaas geen zin meer. Het plan van de voortzetting vind ik goed bedacht.
24-01-2018 19:25
Espunt, ik ben blij met je reactie en onderstreep deze graag. Dank je!
24-01-2018 19:22
Jan, het is eeuwig zonde. Door de reactie van de redactie zie ik de hopeloosheid van de zaak in, al moet ik nog wat oefenen in gelatenheid... We hebben elkaar op die andere site gezien, maar qua feedback is het nogal een lege plek. Ook is het lastig om precies op een tekst te reageren, zoals hier doorwijze van de vlag. Een goed alternatief is het niet, al moet je toch wat.
22-01-2018 19:23
Omdat ik het zo'n geweldige site vind, ben ook ik zeker bereid om financieel en anderszins bij te dragen. Maar daarvoor is het nu dus te laat, begrijp ik?! Hoe dan ook: heel veel dank aan de redactie! Als er idd geen redden aan is, is het misschien mogelijk om met geïnteresseerden een slap aftreksel ervan voort te zetten (via een ander bestaand platform, via mail of op een andere manier). Iets om op 18 februari te agenderen?
22-01-2018 12:22
Dank voor je mooie oproep en dank voor de hartverwarmende reacties daarop! We hebben er goed over nagedacht en al een zoektocht van twee jaar naar nieuwe redacteuren achter de rug.

De vaste lasten zijn € 2.000 per jaar - dan is er nog geen bundel uitgegeven of evenement georganiseerd.

Er zijn minimaal 4 nieuwe redacteuren nodig die ca. 10 uur per week aan Literairwerk willen besteden, ook aan subsidieaanvragen, crowdfundingsacties en de organisatie van grote evenementen, waarin de vaste kosten dan kunnen worden meegefinancierd. Dat is hoog gegrepen. Op vacatures kregen we vaak de reactie dat het een betaalde baan zou moeten zijn, in dat geval is er ook budget voor salarissen nodig.

Jullie lovende woorden doen ons geweldig goed. We gaan er een mooi slotfeestje van maken tijdens de prijsuitreiking op 18 februari in Museum Speelklok.
21-01-2018 22:07
Ik voel met EJA mee. Ik ben graag bereid wat geld in te leggen als dat de goede zaak kan redden. Hoeveel is er nodig (op jaarbasis)?
LW was voor mij, en hopelijk blijft dat voorlopig zo, een heerlijke stimulator om tot schrijven te komen. Ik meen te weten dat velen van ons zo'n driver slecht kunnen missen. En dan heb ik het nog niet over de bemoedigende en behulpzame interacties.
Dus mensen, laat je horen en toon je betrokkenheid.

En als het noodlot dan toch onafwendbaar is, dan past mij slechts erkentelijkheid naar al degenen die dit alles zoveel jaren mogelijk hebben gemaakt. Dank. Jullie hebben mij een grote dienst bewezen. Moge het nog even voortduren....
21-01-2018 21:34
E.J.A.,

Hoe sympathiek je oproep ook is, ik vrees dat het doek zal vallen zoals is aangekondigd. Een slinkend budget en te weinig aanwas van actieve vrijwilligers, valt niet op te lossen met een eenmalige actie. Inderdaad jammer, juist het niet commerciële van LW sprak mij aan, alsmede de goed georganiseerde wedstrijden die er geweest zijn en de verzorgde uitgaven. Redactie, bedankt daarvoor.

'Geboren tobber' klinkt overigens erg zwaar. Ik zag je naam ook elders opduiken.

Groet,
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via