Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Reageren

Reageren en commentaar geven op dit literair werk? Favoriet maken of alle commentaren, reacties en wijzigingen automatisch volgen?

Log dan in.
Zien welk commentaar al gegeven is? Klik dan op 'Toon commentaarvlaggen'

Toon commentaarvlaggen

alleen

Gedicht
profielfoto
29 sep 2013
2 reacties
431 keer gelezen
4
Copyrightkeuze:
NietCommercieel

Werk is leesbaar voor:
iedereen

Pas als de aarde verdampt ga ik,

Als de vulkanen koud water spuwen als Atlantis omhoog komt en Australië omlaag,

Dan ga ik maar tot die tijd zal ik je beschermen en koesteren,

geliefde dit was voor jou.

Reacties

02-10-2013 18:02
Bedankt voor het compliment en de tips. Ik heb inderdaad een beetje moeite met spellen daar moet ik nog aan werken. Ik zal de tips gebruiken.
(^-^)/ doeg
02-10-2013 13:45
Als iemand ooit zo'n mooi gedicht voor mij zou schrijven zou ik het hele jaar jarig zijn: ik hoefde het alleen even erbij te pakken en een glimlach was al weer rond mijn lippen getoverd.
Het idee is zo puur en mooi dat je me echt moet beloven om nooit te stoppen met dichten.
Er zitten ook wel veel foutjes in, dus je moet je ook blijven ontwikkelen. Je hebt een beetje moeite met spellen, volgens mij.
Er zit ook een stijlfoutje in: je wilt zeggen dat je pas gaat als de aarde verdampt en dan volgen zin 2 en 3: die horen bijelkaar. Dan komen de laatste 2 regels.
Om je te beschermen en te koesteren staat een beetje los. Je wilt volgens mij zeggen: tot die tijd zal ik je beschermen en koesteren.
De volgende zin is een afsluiting, een soort groet. Ik weet te weinig van dichten om hier iets zinnigs van te zeggen. Ik vond het een leuk einde.
Conclusie: je hebt mooie beelden in je hoofd: de aarde verdampt: wie verzint er nu zoiets. Niemand weet wat je precies bedoelt en toch is het kristalhelder wat er staat. Dat is mooi. Dan hoor je te dichten. Aan je taal en de vorm mag nog wel wat verbeteren. Maar zoals je al zei: jij bent jong en gaat nog veel leren. Als het andersom was: geen fantasie en perfect Nederlands, maakte je geen enkele kans. Jij wel want je schrijft met je hart en daar gebeuren blijkbaar mooie dingen.
Succes. Laat het eens aan je docent Nederlands zien.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt en vanavond kijk ik naar je andere stukje. Nu eerst lesgeven, doei!
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via