Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Wedstrijdvoorwaarden verhalenwedstrijd 'Vieze liedjes'

Literairwerk.nl organiseert samen met Museum Speelklok een verhalenwedstrijd met het thema ‘vieze liedjes’. Durf jij je verhaal voor te leggen aan schrijver en juryvoorzitter Thomas Verbogt?

Thema ‘vieze liedjes’
Schrijf een verhaal dat past bij het thema ‘vieze liedjes’. Je bepaalt zelf hoe je dat thema uitwerkt, maar laat in elk geval je eigen literaire geluid horen. 

Zoek je inspiratie voor je verhaal? Breng dan vooral eens een bezoek aan de tentoonstelling 'Vieze liedjes op deftige speelklokken’, die vanaf 12 oktober 2017 in Museum Speelklok te bewonderen is. Dé tentoonstelling over guilty pleasures uit de 18de eeuw.

In de deftige huizen van de welgestelde elite uit de 18de eeuw stonden vaak luxe uitgevoerde klokken met een bellenspeelwerk. Via deze klokken hoorden de rijke eigenaren op gezette tijden een deuntje. Maar in tegenstelling tot de stijlvolle klokken en eigenaren waren de meeste liedjes die de klokken lieten horen van een heel andere toon. Ze waren eenvoudig en hadden vaak kluchtige thema’s zoals boerenvrijages en dronkenschap. Soms waren ze zelfs zo pikant dat ze gingen over seks of schaamhaar! Lees meer over de tentoonstelling>>

Meedoen aan de wedstrijd?
- Vanaf 10 oktober 2017 kun je je bijdrage plaatsen op Literairwerk.nl. De wedstrijd loopt tot en met 22 november 2017.
- Schrijf een Nederlandstalig verhaal van max. 2.000 woorden. Songteksten, columns, essays, poëzie en dagboekfragmenten zijn uitgesloten van deelname. De tekst mag niet eerder gepubliceerd zijn als zelfstandige uitgave, in een bundel of tijdschrift, in e-bookvorm of op papier. Wel mag het werk eerder op een privéblog zijn verschenen. Je kunt slechts één tekst inzenden voor de wedstrijd.
- Maak een profiel aan op Literairwerk.nl. Plaats je werk en kies in het uitklapmenu 'Genre' de optie ‘Vieze liedjes’. Je kunt kiezen wie je tekst mag lezen, maar zorg in ieder geval dat de redactie je tekst kan zien. (Kies dus bij 'Leesrechten' een van de volgende opties: 'Iedereen', 'Leden', 'Vrienden en de redactie' of 'De redactie'.)
- Voldoe het inschrijfgeld: maak € 5 inschrijfgeld over op Triodos-bankrekening NL30 TRIO 0390 4795 94 ten name van Stichting [werk] te Amsterdam onder vermelding van ‘vieze liedjes’.
Alleen wie het inschrijfgeld heeft voldaan, komt in aanmerking voor een nominatie of prijs. De inkomsten zijn nodig voor het in stand houden van de site. Literair Werk is een stichting zonder winstoogmerk en draait volledig op vrijwilligers.
- Tot en met de sluitingsdatum 22 november 2017 kun je de inzending verbeteren. Net als andere auteurs op Literairwerk.nl kun je gericht redactioneel commentaar en tips van de bezoekers van de site en van de redactie krijgen. Je kunt ook de inzendingen van de concurrenten lezen.
- Alle bezoekers van de site kunnen op www.literairwerk.nl/leesgroeiendwerk een overzicht van alle inzendingen zien. Ze kunnen commentaar geven op verhalen en hun waardering uiten met sterren.

Jury
De jury bestaat uit Thomas Verbogt, Erik Spil (winnaar van de Vergulde Gieter 2017) en de redactie van Literairwerk.nl.

Welke eisen stelt juryvoorzitter Thomas Verbogt aan een goed kort verhaal?
Bekijk de video: https://vimeo.com/238957316 (2.05 minuten).

Wat kun je winnen?
De beste inzendingen worden gepubliceerd in een boek dat we presenteren tijdens een feestelijke bijeenkomst op 18 februari 2018 in Museum Speelklok in Utrecht.
De winnaar ontvangt een prijzenpakket dat bestaat uit:

-      kaartjes voor het Debutantenbal op 31 maart 2018 in de Brakke Grond in Amsterdam, met een exclusieve speeddate met Thomas Verbogt
-      een gebonden editie van het boek
-      een literaire wandeling voor twee personen in Amsterdam bij Booklovers’ Tours
-      toegang voor vier personen voor Museum Speelklok, inclusief koffie/thee met een taartje.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via