Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Laatste reacties

afbeelding van E.J.A.
1 dag 17 uur nachttrein E.J.A.
Jan, dit gedicht heeft een behoorlijke "ontwikkeling" ondergaan. Mede door jou en roop heb ik er iets aardigs van weten te maken. Bedankt.
afbeelding van Jan P Meijers
1 dag 22 uur nachttrein Jan P Meijers
E.J.A.,
Ja, prima.

Groet,
afbeelding van Gerard Scharn
2 dagen 3 uur Leven is leren loslaten Gerard Scharn
Ook voor mij was het een bijzondere ontmoeting!
afbeelding van E.J.A.
2 dagen 17 uur nachttrein E.J.A.
Beste Jan,
Ik heb strofe 1 meer geïntegreerd in het geheel, omdat ik deze van belang acht. Volgens mij is hiermee jouw eerste punt ook verholpen. Deze versie lijkt mij sterker. Wat is jouw mening?
afbeelding van Jan P Meijers
2 dagen 20 uur nachttrein Jan P Meijers
E.J.A.,

De jou uit de 1e strofe doet na die strofe niet meer mee - vanaf strofe twee gaat het over de ik en het meisje. Indien jou en het meisje dezelfde zijn, probeer dat dan aan te geven. Zonder de 1e strofe kan het gedicht wat mijn betreft ook bestaan.

Groet,
afbeelding van Gerard Scharn
3 dagen 16 uur Hoe ik verdreven werd uit Gombitelli Gerard Scharn
Beste Peter,

stom schrijffoutje van mij. ik bedoel: Parthenogenese!
afbeelding van Peter Nicolaas
3 dagen 20 uur Hoe ik verdreven werd uit Gombitelli Peter Nicolaas
@Gerard. Op mijn beurt moet ik jou nu vragen of je "pathogenese" bedoelt, in plaats van "parthogenese."
afbeelding van Jan P Meijers
4 dagen 39 min Het volle hart Jan P Meijers
Nancy Bastiaans, WF Frijling en JM August, bedankt voor de felicitaties!

Groet,
afbeelding van J.M. August
5 dagen 13 uur Het volle hart J.M. August
Nogmaals van harte, Jan P.

Het lijkt me geheel in overeenstemming met de inzet en inspanningen van de redactie van Literair Werk dat iemand die gedreven wordt door de enkele ambitie om literair werk te scheppen in die ambitie en kwaliteit wordt herkend en erkend door iemand als Thomas Verbogt.
afbeelding van Gerard Scharn
6 dagen 5 uur Hoe ik verdreven werd uit Gombitelli Gerard Scharn
Beste Peter,

verwar jij onbevlekt ontvangen niet met parthogenese? Dat Maria onbevlekt ontvangen is, wil zeggen dat zij bij haar geboorte niet met de erfzonde was belast.

Leuk dat je de Lepelstraat in mijn dorp noemt, het is namelijk de enige straat met twee namen. De overkant heet Visstraat.
afbeelding van W.J.Frijling
6 dagen 16 uur Het volle hart W.J.Frijling
Gefelicteerd.
afbeelding van Nancy Bastiaans
6 dagen 17 uur Het volle hart Nancy Bastiaans
Proficiat Jan P
afbeelding van Peter Nicolaas
1 week 5 dagen Aantekeningen bij een rouwproces Peter Nicolaas
Jan P Meijers
Bedankt voor het zorgvuldige lezen. Ik heb jouw commentaar verwerkt in de versie van 13 februari. Mijn tekst is niet meer dan de titel belooft: het zijn aantekeningen bij een rouwproces. Ik beloof dat een volgende bijdrage meer vuurwerk en minder gemijmer bevat.

Ciao bello
afbeelding van Jan P Meijers
1 week 5 dagen Aantekeningen bij een rouwproces Jan P Meijers
'denkt de lading'. Bedoeld is: dekt de lading
afbeelding van E.J.A.
1 week 6 dagen Wiekslagen E.J.A.
Beste Jan P,
Bedankt voor je antwoord!
afbeelding van Jan P Meijers
1 week 6 dagen Wiekslagen Jan P Meijers
E.J.A.,

Om je vraag te beantwoorden: Ja, schrap Don Quichot en laat de molens op zichzelf staan. (het was een teken opdracht, of zoiets, dat is genoeg)

Groet,
afbeelding van Jan P Meijers
1 week 6 dagen Aantekeningen bij een rouwproces Jan P Meijers
Peter Nicolaas,

De titel denkt de lading. Een echt verhaal is het nog niet. Halverwege staat een vrije lange herhaling - is dat de bedoeling? Zie ook de vlaggetjes.

Groet,
afbeelding van Tom van Rossum
2 weken 14 uur SOORT Tom van Rossum
Haro, nog een poging. Op een voortreffelijke en scherpzinnige wijze geef je woorden aan jouw beleving van taalgebruik en dienovereenkomstige beperkingen. Een zelfbeschouwing via een uitleg. Juist in dit gedicht vormen woorden een obstakel. Alleen woorden zijn saai, hoe mooi en welluidend je ze ook te berde brengt, het blijven lege woorden. Ik mis beelden om je woorden te voelen, juist in dit gedicht. Geef mij beelden en zet daar de woorden bij. Dan heb je me in de tang.
afbeelding van E.J.A.
2 weken 1 dag Wiekslagen E.J.A.
Door Femmy begin uitgebreid. Beste luciavdbrink, Jan P meijers, Femmy ten Cate, wat vinden jullie ervan: is de associatie niet te ver doorgevoerd? Andere feedback is natuurlijk ook welkom.

Groet,
Erik
afbeelding van Haro Waden
2 weken 2 dagen SOORT Haro Waden
Erratum:

Jullie vinden - je hebt scherpzinnig gelezen, E.J.A - en niet vinden zijn me even dierbaar.

Ik meen dit niet anders te kunnen corrigeren dan via een nieuwe reactie. Excuses.

HW
afbeelding van Haro Waden
2 weken 2 dagen SOORT Haro Waden
Goede middag, beste Tom en E.J.A.
Jullie vinden - je hebt scherpzinnig gelezen, E.J.A, en niet vinden zijn me even dierbaar. Jullie uitwisseling van zeer uiteenlopende zienswijzen krijg ik als gratis meerwaarde. Dank. Onze taal zit soms in de weg. Niet absoluut. Ze is evenzeer noodbrug, surrogaat, medeplichtig. Ons onvermijdelijke, mens-eigene verlies van onschuld hoeft niet gelijk te staan aan lijden. Misschien is het voor vogels ook wel moeilijk fluiten in de juiste toonaard. En ja, beste Tom, ik kan gefascineerd zijn en overdonderd raken door een abstract schilderij of door geïmproviseerde muziek. Kabbelende werkelijkheid.

Hartelijk,

HW
afbeelding van E.J.A.
2 weken 2 dagen SOORT E.J.A.
Dit gedicht "klinkt" als een orakeltaal, maar wat er staat (de inhoud) is verre van hermetisch (of profetisch), vertoont samenhang en is voor mij goed te volgen. Het is een filosofische beschouwing over "de menselijke soort" ten opzichte van dier en plant. De taal, die ons een spiegel voorhoudt, is o.a. het verschil. Het maakt ons zorgelijk en vatbaar voor transformatie, zodat we verwijderd raken van "de oorspronkelijke aard"(het zorgelozere dier). Kortom: hoe lager de schaal van bewustzijn, hoe minder het lijden. Dit gedicht is een wens om weer terug naar de bron te gaan, het bewustzijn te marginaliseren, omdat het niet gelooft dat de taal de waarheid in pacht heeft: het is geen hand die leidt maar die zich vertilt. Ik kan mij daarin vinden, al is de taal mijn gereedschap, ben ik mijn bewust van haar beperking. Veelzeggend en intrigerend gedicht.
afbeelding van E.J.A.
2 weken 3 dagen Wiekslagen E.J.A.
Beste Femmy, in mijn verhaal staat niets te lezen over een schoolreisje... Jouw reactie zet mij wel aan het denken: heeft mij zelfs geïnspireerd! Daarover later meer.

Groet
afbeelding van Femmy ten Cate
2 weken 4 dagen Wiekslagen Femmy ten Cate
Je neemt me mee in het verhaal, zozeer dat ik eigenlijk niet tevreden ben, omdat ik niet weet wat er gebeurd is tijdens het schoolreisje. Of zie ik het fout en zet ik mezelf op het foute been? Eén vlaggetje gezet.
afbeelding van Femmy ten Cate
2 weken 4 dagen Het idee van jou Femmy ten Cate
Eens met de complimenten! Het kan m.i. nog iets sterker worden door enkele versleten beelden (bijv: Het gevoel dat je vaker met meer mensen tegelijkertijd alleen bent) weg te laten of te vervangen door meer originele. Dat kan je.
Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via