Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Redactie

Stefan Bijnen
Marieke van Bork
Philomene Dewaide
Redacteur van literairwerk.nl, contentcoördinator bij Reed Business Media. Mede-oprichter van Festival Mooie Woorden.
gastredacteur gastredacteur
Helen Jochems
Redacteur Literairwerk.nl, zelfstandig communicatieadviseur/tekstschrijver
Pascal H Maramis
Robert Proost
Ik ben dichter en essayist. In 2011 publiceerde ik in kleine oplage mijn eerste bundeltje 'Iets is wat er schijnt', opgevolgd door een tweede bundel getiteld 'Moeilijk woord voor drieluik'. Mijn poëzie is speels, mystiek, abstract en ritmisch. Met het schrijven van proza heb ik weinig ervaring, maar wil me daar graag in ontwikkelen.

Over literair werk

Literair werk

Literairwerk.nl, Literair e-tijdschrift [werk] en Expeditie [werk] zijn initiatieven van Stichting [werk]. Deze stichting is opgericht in 2010 en stelt zich ten doel literair talent te steunen en op een laagdrempelige manier bij de lezers te brengen.

Redactie

De redactie bestaat uit Stefan Bijnen, Marieke van Bork, Philomene Dewaide en Helen Jochems.

Hoe gebruik je deze site?

Maak een profiel aan. Je kunt zo anoniem blijven als je wilt, of juist naar hartelust reclame maken voor jezelf. Je kunt ook vrienden maken.

Plaats je werk. Je kunt uitleg bij je werk geven of aangeven op welke aspecten je graag commentaar wilt hebben, bijvoorbeeld de opbouw, de stijl, de geloofwaardigheid of het metrum.

Krijg en geef commentaar. Je kunt kleine correcties aangeven in tekstballonnen in de tekst. Voor uitgebreider commentaar en discussies is er ruimte onder de tekst.

Communiceer. Je kunt altijd in gesprek over de opmerkingen van anderen. Misschien ben je het niet eens met een voorgestelde wijziging, maar is er wel degelijk iets ‘mis’ met het betreffende tekstgedeelte. Doe je voordeel met een dialoog!

Verwerk het commentaar. Maak een nieuwe, verbeterde versie van je werk en sla die op. Alle versies zijn te bekijken, zodat je precies kunt volgen hoe je werk zich ontwikkelt.

Klaar? Maak je werk definitief. Het beste wordt (natuurlijk na jouw toestemming) beloond met publicatie in ons e-tijdschrift, een gebonden bundel of de multimediale productie Expeditie [werk].

Meer uitleg

Zie Veelgestelde vragen

Onze visie: de kracht van de crowd

Stichting [werk] gelooft dat er veel ongepolijst literair talent te vinden is, dat met een beetje redactionele aandacht tot bloei gebracht kan worden. Een goede tekst ontstaat niet zomaar; daar is redactionele aandacht voor nodig. Maar hoe kom je als beginnend schrijver aan zinnige kritiek op je werk?

Wij geloven in de kracht van de crowd. In een community van lezers en collega-schrijvers is er genoeg kennis, smaak en inzicht aanwezig om een literair werk de kritische aandacht te bieden waarmee het tot bloei kan komen.

Literairwerk.nl biedt schrijvers en dichters een platform om die kritische aandacht te kunnen vragen. Leden bepalen zelf hoe openbaar hun werk is: auteurs kunnen reacties van alle bezoekers vragen, maar ook van alleen vrienden. En de redactie draagt ook zijn redactionele steentje bij.

Literair e-tijdschrift [werk]

In Literair e-tijdschrift [werk] lees je het beste werk dat op Literairwerk.nl tot wasdom is gekomen. Het tijdschrift is beschikbaar in ePub-formaat, te downloaden voor e-reader en tablet, maar ook als PDF gewoon voor op je pc.

Expeditie [werk]

Onder de naam Expeditie [werk] verschijnen de digitale specials van Literairwerk.nl. Het zijn verhalen verrijkt met achtergrondinformatie, analyse en beeld- en/of geluidsmateriaal. Bekijk de publicaties hier: https://medium.com/@literairwerk.

Samenwerkingspartners

Zie het overzicht met onze samenwerkingspartners: http://www.literairwerk.nl/samenwerkingspartners

Adverteren

Bekijk de mogelijkheden.

Donateur

Stichting [werk] heeft geen commerciële doelstelling en draait volledig op vrijwilligers. De redactietool op deze site is ontwikkeld als opensourcesoftware, zodat iedereen hem gratis kan gebruiken.

Wil je ook je steentje bijdragen aan het stimuleren van literair talent? Dan is je donatie van harte welkom. Je kunt die overmaken op Triodos-bankrekening NL30 TRIO 0390 4795 94 ten name van Stichting [werk] te Amsterdam onder vermelding van ‘donatie’.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via