Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Juryrapport verhalenwedstrijd 'vieze liedjes'

19 februari 2018

Het was spannend op 18 februari 2018 in Museum Speelklok in Utrecht, waar juryvoorzitter Thomas Verbogt de winnaar van de verhalenwedstrijd ‘vieze liedjes’ bekendmaakte.

Jan. P Meijers wint schrijfwedstrijd ‘vieze liedjes’
Katie werd geroemd om haar verhaal Hondje van de slager. Toch werd zij net niet de winnaar.
“Dat werd Jan P. Meijers met Het volle hart, waarin hij ons meeneemt naar het Rotterdam van lang geleden en dat doet hij zo goed dat hij meteen een wereld oproept waarin hij de lezer vanzelfsprekend betrekt. Hij heeft gevoel voor details en doseert sterk.”
Jan P. Meijers, van harte gefelciteerd!

Juryrapport
Juryvoorzitter Thomas Verbogt schreef het juryrapport:

De jury aarzelde tussen twee verhalen.
Het eerste is een verhaal over een jongen die gepest wordt en later wraak neemt. Het is efficiënt geschreven, met een sterke spanningsopbouw, maar het einde werkt toch niet helemaal: de gepeste jongen werkt in de slagerij van zijn vader en de hond van een van de pesters wordt door hem gedood, hij maakt er vervolgens saté van. Het is helaas de hond die het grootste slachtoffer is.
Dit verhaal, Hondje van de slager, geschreven door Katie, werd daarom toch niet de winnaar.

Dat werd Jan P. Meijers met Het volle hart, waarin hij ons meeneemt naar het Rotterdam van lang geleden en dat doet hij zo goed dat hij meteen een wereld oproept, waarin hij de lezer vanzelfsprekend betrekt.
Ook is het een verhaal met personages die tot leven komen en tot de verbeelding spreken, de jonge Cees en het cafémeisje Aaltje. De manier waarop zij in het leven staan, is zeer verschillend, maar toch vinden ze elkaar en Jan P. Meijers beschrijft dat teer en bijzonder.
Hij heeft gevoel voor details en doseert sterk, in de zin dat hij de beperkte ruimte van een kort verhaal doordacht benut, ja, hij heeft die ruimte uitstekend ingericht.
Ook tekent hij overtuigend de sfeer van de dagen na het bombardement op Rotterdam. Hij heeft niet al te veel woorden nodig.

Een winnaar op wie we trots zijn!

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via