Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Nieuws

23 september 2017

Literairwerk.nl organiseert samen met Museum Speelklok een verhalenwedstrijd met het thema ‘vieze liedjes’. Laat je inspireren door de tentoonstelling in Museum Speelklok en geef jou literaire draai aan het thema in een verhaal van 2.000 woorden. De wedstrijd loopt van 10 oktober t/m 22 november 2017.

24 juni 2017

‘Vuurtje Henck’ is de titel van een van de kunstwerken in de nieuwste editie van de serie Expeditie [werk]. Uitgangspunt voor deze productie is het gedicht ‘Automatisch geparfumeerd (denk ik aan Henck)’, waarmee Marjon Zomer begin dit jaar onze poëziewedstrijd won. In Expeditie [werk] staat steeds één tekst centraal, die wordt verrijkt met achtergrondinformatie, analyse en beeld- of geluidsmateriaal.

De kunstwerken in Expeditie [werk] #5: een verrassend pakketje kunst

8 april 2017

Momenteel bereiden we Expeditie [werk] #5 voor. Expeditie [werk] is een reeks digitale specials uitgegeven door Literairwerk.nl: verhalen of gedichten verrijkt met achtergrondinformatie, analyse en beeld- of geluidsmateriaal. Je kunt ze bekijken op medium.com/@literairwerk.

30 maart 2017

De Vergulde Gieter is een opsteker voor degene die het beste commentaar geeft op groeiend werk op www.literairwerk.nl. Dit jaar gaat de prijs naar E.J.A. Hij is genomineerd door Tom van Rossum vanwege de feedback die hij heeft gegeven op zijn gedicht Het lied van de stilte.

Waardevol commentaar

22 februari 2017

Welke reactie die je hebt gekregen op www.literairwerk.nl is voor jou het meest waardevol geweest? Nomineer deze voor de Vergulde Gieter!

25 januari 2017

Met het intrigerende gedicht Automatisch geparfumeerd (denk ik aan Henck) wint Marjon Zomer Literairwerks eerste poëziewedstrijd. Haar eerste plaats is vandaag op Gedichtendag 2017 onthuld via een stop-motion.

14 januari 2017

Rob Verschuren won onze schrijfwedstrijd in de Boekenweek 2015. Ook publiceerden we verhalen van hem in de bundels ‘Ben even weg’ en ‘Zin en waanzin’. Nu is zijn debuut verschenen: de verhalenbundel ‘Stromen die de zee niet vinden’, uitgegeven door Uitgeverij In de Knipscheer. Heb jij ook een boek uitgegeven?

14 januari 2017

Uit de dertig inzendingen voor Literairwerks eerste poëziewedstrijd koos de redactie drie gedichten die kans maken op een publicatie in de reeks Expeditie [werk]. De opdracht van de wedstrijd was: schrijf een gedicht dat meerdere betekenislagen in zich heeft en dat uitgangspunt kan zijn voor creatieve interpretaties door andere kunstenaars en de redactie.

De drie kanshebbers zijn:

19 november 2016

Met veel enthousiasme heet Literairwerk.nl Robert Proost en Floortje van Gameren van harte welkom in de redactie. Met hun komst is de redactie verrijkt met twee taalkundig sterke literatuurliefhebbers.

9 oktober 2016

Hoera, Literairwerk.nl bestaat deze maand zes jaar! Om dat te vieren hebben we een speciale aanbieding: het boek Literair [werk] is in oktober 2016 te koop voor 25 euro (excl. verzendkosten). De normale prijs is 39,50 euro.

Bestellen
Je kunt exemplaren bestellen door te mailen naar info@literairwerk.nl.

Het koffietafelboek Literair [werk]

'Goeie Genade, wat een schitterend boek zeg! Ik ben er helemaal stil van...'

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via