Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Nieuws

20 januari 2018

Na acht jaar stopt Literairwerk.nl ermee: het budget raakt op en het blijkt steeds lastiger om vrijwillige redacteuren te vinden. De site blijft nog tot eind maart 2018 online.

Slotevenement 18 februari 2018
Op zondagmiddag 18 februari is de prijsuitreiking van de schrijfwedstrijd 'vieze liedjes' in Museum Speelklok in Utrecht. De prijsuitreiking zal tevens het slotevenement zijn van Literairwerk.nl.

20 januari 2018

Prijsuitreiking op 18 februari 2018
Op zondagmiddag 18 februari 2018 maakt juryvoorzitter en schrijver Thomas Verbogt tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar van de verhalenwedstrijd ‘vieze liedjes’ bekend.
De prijsuitreiking vindt plaats in Museum Speelklok in Utrecht. Deze middag presenteren we ook de bundel met daarin de tien beste inzendingen.

9 december 2017

Van de 35 inzendingen voor de verhalenwedstrijd ‘Vieze liedjes’ hebben tien verhalen de shortlist gehaald. Alle verhalen van de shortlist krijgen een plek in de bundel die Literairwerk.nl begin 2018 uitgeeft. Zit jouw verhaal erbij? Dan ontvang je komende weken bericht van de redactie over de productie.

De shortlist
De shortlist bestaat (in alfabetische volgorde) uit:

Take it away, Günther van J.M. August
De muze van Carolien

23 september 2017

Literairwerk.nl organiseert samen met Museum Speelklok een verhalenwedstrijd met het thema ‘vieze liedjes’. Laat je inspireren door de tentoonstelling in Museum Speelklok en geef jou literaire draai aan het thema in een verhaal van 2.000 woorden. De wedstrijd loopt van 10 oktober t/m 22 november 2017.

24 juni 2017

‘Vuurtje Henck’ is de titel van een van de kunstwerken in de nieuwste editie van de serie Expeditie [werk]. Uitgangspunt voor deze productie is het gedicht ‘Automatisch geparfumeerd (denk ik aan Henck)’, waarmee Marjon Zomer begin dit jaar onze poëziewedstrijd won. In Expeditie [werk] staat steeds één tekst centraal, die wordt verrijkt met achtergrondinformatie, analyse en beeld- of geluidsmateriaal.

De kunstwerken in Expeditie [werk] #5: een verrassend pakketje kunst

8 april 2017

Momenteel bereiden we Expeditie [werk] #5 voor. Expeditie [werk] is een reeks digitale specials uitgegeven door Literairwerk.nl: verhalen of gedichten verrijkt met achtergrondinformatie, analyse en beeld- of geluidsmateriaal. Je kunt ze bekijken op medium.com/@literairwerk.

30 maart 2017

De Vergulde Gieter is een opsteker voor degene die het beste commentaar geeft op groeiend werk op www.literairwerk.nl. Dit jaar gaat de prijs naar E.J.A. Hij is genomineerd door Tom van Rossum vanwege de feedback die hij heeft gegeven op zijn gedicht Het lied van de stilte.

Waardevol commentaar

22 februari 2017

Welke reactie die je hebt gekregen op www.literairwerk.nl is voor jou het meest waardevol geweest? Nomineer deze voor de Vergulde Gieter!

25 januari 2017

Met het intrigerende gedicht Automatisch geparfumeerd (denk ik aan Henck) wint Marjon Zomer Literairwerks eerste poëziewedstrijd. Haar eerste plaats is vandaag op Gedichtendag 2017 onthuld via een stop-motion.

14 januari 2017

Rob Verschuren won onze schrijfwedstrijd in de Boekenweek 2015. Ook publiceerden we verhalen van hem in de bundels ‘Ben even weg’ en ‘Zin en waanzin’. Nu is zijn debuut verschenen: de verhalenbundel ‘Stromen die de zee niet vinden’, uitgegeven door Uitgeverij In de Knipscheer. Heb jij ook een boek uitgegeven?

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via