Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Veelgestelde vragen

Algemeen

Ongewenste reacties op je werk kun je niet verwijderen. Ben je van mening dat iemand met zijn of haar reacties de huisregels overtreedt, meldt dat dan aan de moderatoren door een mail te sturen naar moderator@literairwerk.nl Zij kunnen het bericht aanpassen of verwijderen en eventuele verdere stappen nemen.

Gebruik de knop 'Dit is niet oké', of mail naar moderator@literairwerk.nl

Je kunt je vaardigheden als redacteur altijd aanscherpen door commentaar te geven op de site en werk te beoordelen via het sterrensysteem. Wil je nog meer doen? Mail dan aan info@literairwerk.nl.

Ja, graag zelfs! Zolang je je maar aan de huisregels houdt.

Ja, dat kan. Je kunt ontoelaatbaar gedrag altijd melden via de dit is niet oké-knop of met een mailtje aan moderator@literairwerk.nl De beslissing ligt altijd bij de moderatoren.

Opmerkingen invoegen: Zorg ervoor dat je ingelogd bent, klik daarna op de plaats in de tekst waar je je vlag wilt plaatsen. Er verschijnt een invoerveld waarin je je opmerking kunt typen.

Opmerkingen bekijken: klik op 'Toon commentaarvlaggen'.

Ja, dat kan. De Drupal module litwerkinscomment, ontwikkeld om (redactioneel) commentaar te kunnen geven op geüploade verhalen en gedichten, is beschikbaar om te downloaden. Geïnteresseerd? Zorg ervoor dat je geregistreerd bent als gebruiker van Literair Werk en vul dan het aanvraagformulier in.

Het aanbod aan sites voor en over schrijven is groot. Hier een kleine (incomplete) selectie van sites die voor jou interessant kunnen zijn:

Schrijven Online 

Grootste schrijfsite van de Lage Landen, met veel achtergrondinformatie, schrijfoefeningen, een online schrijfagenda en een actief forum.

Creatief Schrijven

Creatief Schrijven vzw is er voor iedereen met een passie voor taal. Pennenlikkers, potloodbijters, toetsenbordtikkers, iPadstrelers, schoonschrijvers of krabbelaars. Iedereen is welkom.

Korteverhalen

Het Schrijversweb

Online treftpunt voor schrijvers in het hele land.

Schrijverspunt

Schrijverspunt is een platform voor schrijvers, lezers en uitgevers. 

Probook

Probook Media maakt genaaid gebonden boeken in kleine oplages van zelfs één tot enkele exemplaren van een boek, van jaarboek tot agenda en van familieboek tot gedichtenbundel. U kunt kiezen uit verschillende formaten, omslagen en zwart-wit- of kleurenpagina’s. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel al sinds 1892.

Mijn profiel

Diegene heeft zijn of haar profiel afgeschermd. Het profiel kan alleen door vrienden worden gezien.

Ja, dat kan. Ga naar je profiel en klik op de knop 'Account'. Hier kun je je gebruikersnaam wijzigen.

Je kan je account opheffen door een mail te sturen aan info@literairwerk.nl.

Als je hebt aangegeven dat jouw e-mailadres aan niemand getoond mag worden, kunnen andere bezoekers je adres niet zien, maar jijzelf wel. Wil je controleren of je adres echt niet zichtbaar is? Log dan even uit en bekijk je profiel opnieuw.

Werk plaatsen

Literairwerk.nl is bedoeld voor gedichten en korte literaire verhalen van maximaal 5.000 woorden. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat je hier hele boeken plaatst; daarvoor bestaan er al tal van andere sites. Spannende verhalen, fantasy of SF of andere genreteksten zullen nadrukkelijk op hun literaire merites worden beoordeeld.

Je kunt je werk verwijderen door middel van een knop op je profielpagina.

Ja, je kunt de eerste reacties uit kleine kring op je werk afwachten en het vervolgens voorleggen aan een groter lezerspubliek. Gebruik hiervoor het keuzeveld op de pagina van jouw werk. Let op: je keuze geldt voor alle versies van je werk.

De mogelijkheden daarvoor zijn beperkt. Je kunt momenteel alleen gebruikmaken van vet en cursief, en natuurlijk kun je witregels invoegen.

Nee. Je kunt wel afbeeldingen plaatsen op je profielpagina.

Het auteursrecht op je teksten berust in principe bij jou. Je kunt ervoor kiezen een Creative Commons-licentie te verlenen op je werk, dat maakt het anderen makkelijker om het verder te verspreiden. Zie verder bij Copyright op jouw werk.

Als je een tekst kopieert vanuit bijvoorbeeld Word kunnen er onzichtbare codes meekomen. Er staat dan bijvoorbeeld: { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 10.5pt.  Je kunt dit voorkomen door je tekst eerst in Kladblok te kopiëren en vanuit daar naar de site te kopiëren. Je kunt na het kopiëren ook je tekst aanpassen in het invoervak.

Dat hangt af van de regels die het andere tijdschrift hanteert voor het inzenden van kopij. De meeste tijdschriften hebben geen bezwaar tegen werk dat eerder gepubliceerd is op internetfora, blogs en dergelijke. Als je wilt uitsluiten dat je werk als publicatie wordt gezien, kun je het bij plaatsing eventueel alleen toegankelijk maken voor je vrienden en/of de redactie. Dit kun je instellen bij 'leesrechten'.

Nee, de richtlijn is om maximaal één werk per week te plaatsen. Zo creëren schrijvers voor zichzelf ruimte om feedback ter harte te nemen en te werken aan nieuwe, verbeterde versies. Tegelijkertijd voorkomt het dat andere schrijvers ondergesneeuwd raken door veelschrijvers.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via