Wachtwoord vergeten Registreren
Zoeken
uitgebreid zoeken

Upload

Literair werk uploaden

Copyright

Copyright op jouw werk

Met uitzondering van een aantal in het auteurswet opgenomen beperkingen (zoals het citaatrecht) heeft niemand het recht zomaar jouw werk te vermenigvuldigen, in een bloemlezing op te nemen of op een andere manier te gebruiken. Het copyright op jouw teksten berust bij jou. Ook Literairwerk.nl heeft geen copyright op jouw werk.

Wil je juist graag dat anderen jouw werk verder verspreiden, zolang jouw naam er maar bij vermeld staat? Of mag dat wat jou betreft alleen voor niet-commercieel gebruik? Dan kun je een van de Creative-Commonslicenties verlenen. Creative Commons voorziet in verschillende licenties die auteurs meer flexibiliteit bieden in het omgaan met hun auteursrecht. Als je jouw werk publiceert onder een Creative Commons-licentie, maak je het anderen makkelijker je werk te gebruiken en verder te verspreiden. En dat kan jou weer aan meer naamsbekendheid helpen. 

Je kunt jouw keuze aangeven in het keuzemenu bij het plaatsen van nieuw werk.

Kies uit de volgende opties:

- Volledig copyright

alle rechten op het gebruik en het verspreiden van jouw werk berusten bij jou. Mocht iemand iets met jouw tekst willen doen (opnemen in een verzamelbundel, bewerken tot luisterboek of wat dan ook), dan moet diegene vooraf jouw toestemming vragen.

- Naamsvermelding-GelijkDelen

Anderen mogen jouw werk kopiëren, verspreiden en doorgeven of er afgeleide werken mee maken, mits jouw naam vermeld wordt en het nieuwe werk onder dezelfde licentie wordt verspreid.

- Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen

Anderen mogen uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden jouw werk kopiëren, verspreiden en doorgeven of er afgeleide werken mee maken, mits jouw naam vermeld wordt en het nieuwe werk onder dezelfde licentie wordt verspreid. Meer informatie over Creative Commons (>creativecommons.nl)

Copyleft op de software van deze site

Literairwerk.nl is ontwikkeld op basis van het opensource contentmanagementsysteem Drupal. De redactietool met commentaarvlaggen zoals wij die gebruiken bestond echter nog niet en is speciaal voor Literairwerk.nl ontwikkeld door internetbureau Icontact, met financiële steun van Digitale Pioniers. Stichting [werk] wil deze redactiemodule graag beschikbaar stellen voor hergebruik. De module draagt daarom de licentie GNU General Public License (GPL). Kort gezegd betekent dit dat iedereen de software mag gebruiken en aanpassen, mits dat recht ook wordt doorgegeven. Meer informatie over de GPL (http://gnu.org/copyleft/gpl.html)

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door
Volg ons via